Boukjes Workshops!

vrijdag 29 augustus 2008

Love You

Deze week weer meegedaan met een online cropavond. Dit was de sketch die we moesten maken:

En dit is, wat ik ervan gemaakt heb:

Achtergrondvel is uit de Dasher serie van BasicGrey.De swirls zijn uit een vel 'Clear Paintable' van Prima Marketing geknipt. Tekststempel is van Hero Arts. De kleine vogeltjes zijn uit mijn nieuwe stempeltjes van Kruidvat :)
Detailfoto(edit:toch maar een randje eromheen gedaan om letters duidelijker te maken):

dinsdag 26 augustus 2008

Zomermagazine!

Zomermagazine nr.7 van Scrapbookforum is uit! Als designteamlid mocht ik een bijdrage leveren: een layout, een kaartje en een miniboekje...Als je op de link klikt, kun je het hele magazine bewonderen!
Mijn layout:



Mijn kaart gemaakt van restjes papier...


En dit miniboekje van de zomer!











Bedankt voor het kijken!

zaterdag 23 augustus 2008

Dreams

Weer heerlijk kunnen scrappen vanmiddag! Ik ben begonnen met een voorbeeld van oddbjorg die ik van two peas had bewaard, maar op een gegeven moment heb ik die losgelaten en mijn eigen ding gedaan, haha! 'k Ben benieuwd wat je er nog van kunt zien...


Achtergrondpapier is pattern paper 'sultry' van Basic Grey, achter de foto zit papier van Tinkeringink en Scenic Route. Verder zie je op de achtergrond een stuk tule(stof), waarop de cirkel genaaid is met de naaimachine. Ook de bloemen zijn gemaakt van tule, stof en knoopjes.
Ik vind het leuk om ook 'budget'spullen te gebruiken, zoals hier de kleine roze bloemetjes en de decoratieplakband van de Action :)

donderdag 21 augustus 2008

Twee kerstkaartjes

Weer twee kaartjes afgemaakt voor de kerstkaartenverzameling:




Soms is het leuk om twee kaarten tegelijk te maken en te zien hoe verschillend ze worden. En je hebt gelijk twee klaar natuurlijk! :)
Papier komt uit specialty paper blok van K&Company, Peppermint Twist.
Ster is gemaakt van karton, roze geverfd met een dabber en bestrooid met glitterzand. Bij de bovenste kaart heb ik een belletje aan de speld gedaan, bij de onderste een paar kraaltjes.
Inspiratie voor deze kaart komt van een kaart die ik ooit van Two Peas heb opgeslagen, gemaakt door Crystal...

maandag 18 augustus 2008

Kerstkaartje2



Dit pop-up kaartje al eerder gemaakt, alvast voor de kerst :) Deze keer niet voor de traditionele kleuren gekozen, maar voor ijsblauw en paars...In elkaar geschoven past de kaart in een gewone envelop. Het kaartje schuif je eruit tot de standaard stevig en recht kan staan. De beschrijving van deze kaart kun je op het filmpje hier bekijken. Leuk om te doen, met meerdere mogelijkheden!

Zo kan de kaart in elkaar in een envelop:

donderdag 14 augustus 2008

Sweet little dreamer

Gisteravond was er op het forum waar ik lid van ben een online cropavond. Er wordt een sketch geplaatst en wie wil gaat daarmee aan de gang. Ondertussen ben je online en wordt er natuurlijk heel wat afgekletst!
Dit was de sketch:


en dit is wat ik ervan gemaakt heb...



en een detail:


Deze keer vooral 'Scenic Route' papier gebruikt, de vogeltjes zijn uit een Basic Grey vel Pheobe geknipt. Voor de scallop heb ik gebruik gemaakt van de Coluzzle cirkelmal, werkt super!


Tot de volgende keer!

woensdag 13 augustus 2008

Happy days




De foto is eerst op een stuk karton geplakt. Achtergrond is hier een stuk behangpapier, aan de randen opgeruwd met een schaar. Achter de foto gestempeld met noppenfolie en een paintdabber. De transparante overlay is zelfgemaakt op de computer! Afgewerkt met rub-ons(ook op de knoopjes), transparante tape, kant, linnen, een clip, lint en brads.

maandag 11 augustus 2008

Weer naar school!

Vandaag zijn hier de scholen weer begonnen! Mijn vakantie zit er weer op, mijn eerste werkdag al weer achter de rug...
'k Ben ondertussen met een nieuwe LO begonnen, maar die is nog niet klaar, dus nog even geduld...
Iedereen een prettige dag gewenst!

vrijdag 8 augustus 2008

Fimoklei

Gisteren wilden Dinette en Jurjen graag met de fimoklei iets maken. Vooruit, het was nog vakantie, dus spullen op tafel en... dit kwam er uit:


Een hele poos geleden had ik eens bij de Aldi een pastamachine gekocht, om hier de klei doorheen te kunnen draaien:) En het werkt super! Het kneden gaat door de machine veel sneller en kleuren mengen gaat prima: je draait steeds je stukje klei erdoor tot de kleur mooi is, zoals je 'm wilt hebben! Daarna heb ik mijn ponsen gebruikt en met een beetje proberen lukt dat! Figuurtjes zijn wel dun, dus heb ik drie of vier opelkaar geplakt met bv. een speld of paperclip ertussen, goed vastdrukken en randjes glad maken. Daarna in de oven gebakken.
De big brad en hartjes heb ik met de hand gemaakt, de rest is allemaal mbv. ponsen gemaakt. Leuk om ook eens te proberen! In de 'Cards Only' nr.1 staat artikel van Moon Hulsman over zelf pins maken van fimoklei, voor als je meer wilt weten...

woensdag 6 augustus 2008

Herken je 'm?


In de laatste 'Cards Only' stond een kaartje van Johanna Tonnessen.Ze maakt prachtige dingen, kijk maar op haar blog . Het kaartje vond ik zo mooi, dat ik 'm gelift heb. Ik had natuurlijk niet dezelfde materialen, maar heb toch geprobeerd om dezelfde sfeer erin te krijgen.



De basis is een vanillegeel cardstock. Hieroverheen zit een heidekleur vlak en twee flink gescheurde lagen dessinpapier. Rondom zijn ze vastgenaaid op de basis. Voordat je het vastnaait, moet je de randen flink omkrullen en bewerken, ik heb dit met een schaar gedaan. Bloemetjes zijn van de Action, kleine bloemetjes van Prima Marketing. Deze rub-ons had ik nog liggen van de Wibra. De kaart is afgewerkt met touw en strass-steentjes.

Bedankt voor het kijken!

dinsdag 5 augustus 2008

Life is good!

Gisteren deze layout afgemaakt.De randen zijn gedistressed met een schaar. Je ziet dit niet zo goed op de foto. Het is soms lastig om een rechte foto te maken :)




Nog een paar detailfoto's:





Bedankt voor het kijken!
Groetjes en een prettige dag vandaag, Boukje.