Boukjes Workshops!

vrijdag 27 augustus 2010

Tis The Season

En deze beertjes zaten ook in de stempelset.Zijn ze niet lief?
Ook hier een achtergrond gemaakt met een lintjesstempel.


Bij de bovenste had ik voor de achtergrond 'Sky Gray' gebruikt, maar dat vond ik toch iets te saai, dus ik heb er gedeeltelijk nog Distress Ink Broken China over gedaan.De ijskristal is een stans van Cuttlebug.



Leuk dat je weer kwam kijken, tot de volgende keer!

donderdag 26 augustus 2010

Prettige Feestdagen

Deze lieve stempels kwam ik op de beurs tegen, zo leuk (en afgeprijsd!) Dit beertje komt uit de set 'CraftUK' Rubber Stamping, Christmas Cute 1.
De stempel is ingekleurd met Distress Ink, maar ik heb ook inkt van de Cat's eye inkt gebruikt, omdat ik die ook voor de achtergrond heb gebruikt. Nu past de kleur er precies bij.


De achtergrond heb ik gemaakt met een lintjesstempel uit het doosje van Hero Arts, al een heel oude set, die ik ooit eens op moederdag kreeg.
Mijn eerste beertje mislukte, die heb ik uitgeknipt en op een goed ingekleurde kaart gelegd. Met de lintjesstempel heb ik lintjes over de hele kaart gestempeld. Doordat mijn mask een beetje dik was door het karton, kwam er een wit randje om de beer, wat wel een grappig effect geeft. (Wil je dit niet, dan moet je een mask maken door je afdrukje op gewoon printerpapier te stempelen en deze uit te knippen)
Juist doordat je met een houten stempel niet precies je stempel kunt plaatsen, wordt de achtergrond lekker speels.


Het labeltje is van Magnolia en de hulstblaadjes komen uit een kerstsetje van Eline.
Verder heb ik de kerstbal aan de achterkant opgebold met een ronde punt (of knikker, wil ook wel). Nu komt de bal naar voren, je ziet het helaas niet op de foto, maar je kunt het reliëf wel voelen op de kaart...

Hé, leuk dat je weer langskwam, tot de volgende keer!

woensdag 25 augustus 2010

Mooie plekjes in huis...

Wat ben ik blij dat ik een blog heb!! Eind vorige week crashte onze computer en de laatste back-up was van 2009, ggggrrrr....! Heel veel dingen ben ik kwijt!! (van school, mijn foto's, gedownloade lettertypes, mijn Silhouettebestanden, magazinebestanden...):(
Gelukkig heb ik het meeste wat ik gemaakt heb op mijn blog staan en dat kan ik nog bekijken!
'k Ben ondertussen aan het reorganiseren, kijk dás nou weer een voordeel. In elk geval een goede leer: VAKER EEN BACK UP MAKEN!

Eindelijk weer een bladzijde voor mijn Book Of Me gemaakt. Mooie plekjes in huis... De foto's (had ik gelukkig net uitgeprint voor de crash) heb ik in Word bewerkt door er een verdiepte lijst omheen te plaatsen. 'k Vond het effect wel leuk! 'k Weet niet of je het goed kunt zien, anders moet je even op de foto klikken, dan wordt het groter...

Dit is het album tot nu toe. Doordat ik verschillende formaten gebruik, moet ik er rekening mee houden welke kleuren erbij komen...




Het label kan eruit. Aan het label hangt een sleutel, mijn nieuwe stans van Tim Holtz die ik op de beurs in Zwolle heb gekocht. Zo mooi! 'k Heb ze van karton gestanst en bewerkt met Distress Ink Walnut Stain en embossingpoeder. Zo ook het sleutelgat, die in dezelfde set zit.


Doordat ik op de beurs natuurlijk mooie spullen heb gekocht, heb ik die gelijk maar gebruikt hier: mijn scallop ovaal nestabilities, mijn swirls stans, mijn achtergrondstempeltje...


De cirkels zijn met een Perlen pen gemaakt. Ik heb van doorzichtig plastic rondjes in verschillende maten gesneden en daaromheen heb ik de stipjes gezet. Handig om te zien, waar de rondjes mooi uitkomen...



Leuk dat je weer langskwam, tot de volgende keer!

donderdag 19 augustus 2010

Blanco kaart

Is het te merken dat ik nog vakantie heb? LOL.
Nog steeds druk aan het knutselen, heerlijk...
De Double Dutch heeft een challenge, waarbij je je eigen dessinpapier moet maken (#50 Simply Fabulous).
Ik was toch nog druk bezig met mijn embossingmal en heb dit kaartje gemaakt.
Zonder tekst deze keer, aan de binnenkant zit een pocket met een label, zodat je er zelf wat op kunt schrijven en er nog iets in kunt stoppen. De basis is een strook cardstock van 12x 30,5 cm. Vouwen op 12 en op 24 cm, het strookje wat overblijft, vouw je naar binnen voor de pocket.


'k Heb de Dot Matrix embossingmal van Sizzix hier gebruikt en bewerkt met verschillende kleuren Distress Ink voor de achtergrond. Een ook voor de bloem heb ik deze embossingmal gebruikt. Achter de blauwe bloem zitten de blaadjes van de Creatable kerstroos en geponste takjes en een stukje jute.


Ook de binnenkant heb ik bekleed. Een klein stukje door de embossingmal gehaald en weer bewerkt met Distress. Verder de bloem, het lint, de jute en het knoopje van de voorkant terug laten komen.


Dus ook alleen met cardstock kun je best een kaartje maken!

Leuk dat je weer kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 18 augustus 2010

Always Love

Een kaartje gemaakt voor mensen uit de kerk die 45 jaar getrouwd waren...


De dubbele kaart is met een figuurschaar om de cirkel heengeknipt, met het vouwrandje boven.
Achtergrondje heb ik gemaakt met de nieuwe embossingmal die bij mijn prijs zat, leuk! Ook het bloemetje en de splitpennetjes komen van de prijs. Bij de bloem heb ik een stuk achterkant van plaklint gebruikt.




En... ook bij Scrappers Challenge Blog mocht ik winnen met mijn kaartje 'Joepie!' Joepie!!
Ik mocht wat leuke spulletjes uitzoeken bij Brocante Roosjes. 'k Heb een paar bloemetjes, parellint en organzalint met stipjes uitgezocht!

Leuk dat je weer langskwam, tot de volgende keer!

dinsdag 17 augustus 2010

With Love

Deze kaart heb ik gemaakt voor Alles kleuren met Derwent #8, alles mag, zolang je het inkleuren maar met Derwent potloden hebt gedaan. Dus lekker een Magnoliameisje en bankje zitten kleuren...


De ponsrand achter het vierkant heb ik van losse strookjes gedaan, die elkaar op de hoekpunten overlappen... Even puzzelen, maar het werkt wel!




'k Heb een prijs gewonnen met mijn schapenkaartje 'Bètterskip!' bij de Dutch Card Lovers! En vandaag zat dit al bij de post! Supersnelle service! Leuk!



Hé, leuk dat je weer kwam kijken, tot de volgende keer!

maandag 16 augustus 2010

Kaartje en een enveloppenboekje

Het kaartje heb ik gemaakt voor Anja. Met allemaal spulletjes die ik al had liggen is dit kaartje tot stand gekomen. Het Eline stempeltje, wat ik al eens op dessinpapier had gestempeld om aan te kleden, het 'Get Well soon', wat ik al eens gestempeld had...Het labeltje kan eruit, daar staat haar naam en binnenin heb ik nog een boodschapje geschreven voor haar verjaardag...





Enveloppenboekje

Laatst hebben we op het SNN forum een online workshop gedaan, waar je van lange enveloppen een mini boekje kon maken. Marja had de beschrijving op het forum gezet, maar er is ook een filmpje van, kijk maar hier: Long Envelope Mini Scrapbook Album Tutorial .


De voor en achterkant is gemaakt van grijs karton, daartussen worden de enveloppen geplakt...


De zijkanten van de enveloppen zijn opengesneden, daardoor krijg je links een pocket en rechts een grotere pocket, waar je een flap overheen maakt...


Die flap van de vorige bladzijde (met het vogeltje) is gelijk het begin van je volgende bladzijde, dit zie je aan hetzelfde papier...


Het is het mooist als je papieren een beetje op elkaar afgestemd zijn, daarom heb ik gekozen voor de papieren uit mijn Christmas blok (peppermint twist van K&Company)


In de pockets kunnen labels, maar ook een groot label, waar je foto's op verwerkt...
Dat moet ik dus nog gaan bedenken, wat ik in het boekje ga doen. Als ik het ooit klaar heb, zal ik het jullie laten zien.


Zo zie je het van bovenaf



Leuk dat je weer langskwam om te kijken, tot de volgende keer!

vrijdag 13 augustus 2010

Stoere meid

Scrappers Challenge Blog heeft ook nog een uitdaging om een layout te maken, een lift van een bestaande layout... (De link van waar de layout vandaan komt, werkt helaas niet, misschien kun je even bij Scrappers Challenge Blog kijken voor de lift)

Ik maak niet zo vaak layouts, maar het was redelijk opgeruimd op mijn bureau, dus ik kon erbij, zeg maar :) En ik vond deze indeling wel leuk, dus...
In ieder geval, dit is mijn versie ervan!
'k Ben begonnen met een wit cardstock en glimmermist in de kleuren Turquoise Blue, Olive Vine en Walnut Gold en de gele zelfgemaakt met minimister, shadow paint inkt indisch geel en wat perfect pearls.
Op de ondergrond Artemio Distressed Notes stempel gebruikt met Distress embossingpoeder van Tim Holtz, voelt net als zand. Ook het frame om de foto is gedistressed.


Voor de ponsrand van de LO heb ik zelfklevend tape gebruikt van de Xenos en verder heb ik de indeling van de lift aangehouden. Hoewel het totaal er heel anders uitziet, zie ik zelf nog wel de dingen die ik overgenomen heb van de lift LOL



Leuk dat je weer kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 11 augustus 2010

Joepie!

Nog eentje dan, dit is echt de allerlaatste met een schaapje(voorlopig)!
Voor Scrappers Challenge Blog moest je voor de kaartenchallenge #7 een kaart maken met een andere vorm dan de standaard rechthoek of vierkant én een afdrukje van een dier gebruiken. Nou, toen kon ik het niet laten om nog één keer mijn zelfgemaakte schaapjesstempel te gebruiken...

Ik heb er een pop-up kaart van gemaakt, zo leuk en je kunt ze plat in een envelop versturen.


Je kunt op het filmpje Pop-up card with Dawn kijken hoe je zo'n kaart kunt maken.Ook in de Cards Only nr.7 van 2009 heeft het gestaan, alleen heeft Moon iets andere maten gebruikt.
Voor de kaart heb ik een strook cardstock van 10x28 cm. gebruikt. Deze ril je op 3,7,10,18,21 en 25cm. In het middenvlak (8x10cm.) snij je een gleuf van 7cm.
- Het kaartje in de gleuf is 6,8 x 12cm.
Voor de rest kun je het filmpje gaan bekijken.


Van bovenaf kun je op het 'stoepje' nog net het liedje 'Slaap kindje slaap' zien...


Van het kaartje heb ik een pocket gemaakt, daar staat op een labeltje nog 'Hoera, het is een meisje!'
Ps: Doordat ik de bloempot aan het kaartje heb vastgemaakt, past ie niet door de gleuf en kan mijn kaart niet dichtgeschoven als in het filmpje :) Ik duw alles naar boven plat en moet een wat grotere envelop gebruiken, maar hij kan wel plat, dus geen probleem...

Leuk dat je weer langskwam, tot de volgende keer!

dinsdag 10 augustus 2010

Bètterskip

Met de onderstaande sketch van Dutch Card Lovers #56 heb ik de volgende kaart gemaakt. Weer een schaapje, nr.8... 'k Bedenk steeds weer andere variaties LOL...Hierna nog één, dan ga ik eerst weer wat anders doen hoor.


Ook de binnenkant van de kaart is bewerkt...


(Bètterskip is Fries voor beterschap)



Leuk dat je weer langskwam, tot de volgende keer!

maandag 9 augustus 2010

Scrapbookforummagazine 15 Een Zomernummer

Magazine 15 van het Scrapbookforum is online!
Hieronder staan mijn bijdragen en de link naar het magazine.

Een layout over aardbeien en hoe je daarvan ijssoufflé kunt maken.


Een aardbeikaartje met daarbij een recept van yoghurtijs.




Een layout over je vakantie.


En een bijdrage over ATC kaartjes. Dit is nieuw voor mij, maar het leek me wel leuk om te proberen, dus zie hier mijn eerste serie!


Wil je meer zien? Ga dan even hier kijken en klik op magazine 15.



Op de foto klikken is groter, voor als je het recept wilt lezen bv.
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

zaterdag 7 augustus 2010

...5,6,7....

Bedankt voor de leuke reacties die ik kreeg op mijn zelfgemaakte schaapjesstempel! Superleuk om te lezen natuurlijk!
'k Heb nog wel wat kaartjes nodig voor de beurs, dus ik ga nog verder met schaapjeskaarten maken.
Hier nog een paar variaties met mijn schaapjesstempel...


Bètterskip....is Fries voor beterschap, eigenlijk zonder het streepje, maar zo hoor je het bèè beter :)




Binnenkort komt het online magazine van het Scrapbookforum weer online! Dus nog heel even geduld....
Leuk dat je weer kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 4 augustus 2010

Schaapjes tellen...

In november ga ik samen met een vriendin op een hobbybeurs staan, zij met schapevachten en ik met mijn kaartjes. Laatst vroeg ze of ik ook iets met schaapjes kon maken...

Ik heb zelf een stempel van foam gemaakt (op dezelfde manier als mijn kip) en ben hiermee aan de slag gegaan.'k Heb ze afgedrukt met Distress Ink en daarna verder bewerkt met blending sponsje en bv. een donkerder kleur. De lijnen getekend met dikke en dunne fineliner. Als pootjes heb ik het bolletjeslint gebruikt.


De tekst is gekopieerde versie van Stille Nacht.
Ook de tekststempel van 'de herdertjes lagen bij nachte' van Eline's kerststempels past hier mooi bij. Veel meer hoeft er ook niet bij.


En toen ik toch bezig was, heb ik ook nog een paar babykaartjes met het schaapje gemaakt.




Ze veranderen steeds een beetje, meestal vind ik het niet leuk om steeds hetzelfde te maken.Zo ga ik nog meer kaartjes met schaapjes maken.... 1,2,3,4....niet gaan slapen hoor :)

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

maandag 2 augustus 2010

Sending you a little sunshine!

Mijn zus is een paar dagen geweest, dus weer heerlijk geknutseld!
Dit kaartje heb ik gemaakt voor iemand die wel wat zonneschijn kon gebruiken...


De stempel is ingekleurd met Distress Ink.
Het papier komt uit een vintage Action blokje.
En zie je die gele bloemetjes? Die zijn gekleurd met nagellak! Lekkere knalkleurtjes in een etui. Een paar laagjes over elkaar geeft het mooiste effect.



'k Heb nog wel meer kaartjes gemaakt hoor én gescrapt voor het magazine, maar dat kan ik nog niet laten zien.
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!