Boukjes Workshops!

dinsdag 24 juli 2012

Hello Sunshine

Voor iedereen die wel wat zonneschijn kan gebruiken!


De bingokaart zit in het vel Bingo Cards/ Stripes van Summer Fresh, leuk een heel vel vol bingokaarten! Samen met de chipboards stickers van Prima Marketing als uitgangspunt genomen bij deze kaart. De losse vlinders zijn gestempeld en met PanPastels bijpassend gekleurd. Na het uitknippen zijn de randjes gegumd, zodat het witte weer tevoorschijn komt.


Gebruikte materialen van Creabest:
-Kraft cardstock voor de basiskaart,
-Simple Stories Summer Fresh Bingo Card,
-Chipboards Prima Marketing,
-Mini Alpha stickers White&Black,
-Button American Craft Baby Boy,
-Inkido Alphabet Collage (klein vlindertje)
-Washi tape trendy stripe green,
*Diarylide Yellow,
*Permanent Red,
*Raw Umber.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


vrijdag 20 juli 2012

Kadoosje

Voor Jurjen is het vandaag de laatste schooldag op de basisschool! Als bedankje voor de meesters en juffen een klein doosje. 


Het doosje is eenvoudig te maken van een rechthoek. 'k Weet niet waar het patroon te vinden is, ik leerde het van Margriet die samen met Hilma en Maaike een dagje langs kwam om te scrappen.

Werkbeschrijving:
'k Heb voor dit doosje een half A5 genomen uit een Action blokje.
-Vouw je papier dubbel (korte kanten op elkaar)
-Vanuit de vouwlijn (=midden van de lange kant) ga je naar het midden van de korte kanten en maakt een vouw. Zo vouw je alle vier de punten.
-In de hoeken maak je een gaatje met een gaatjestang of eyeletsetter.
-Duw de punten omhoog (middenvouwlijn ligt op de tafel) en schuif twee gaatjes over elkaar.
-Rijg een touw of lintje door de gaatjes en knoopt het vast.



De bloemen zijn geponst en bewerkt met PanPastels. Het label printte ik op de computer.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 18 juli 2012

Just because

Dit kaartje maakte ik al eerder, maar nog steeds niet laten zien. Het papier komt uit het blokje van Prima Marketing 'Nature Garden'.

De blaadjes zijn gemaakt met color core cardstock en opgeschuurd voor een beetje vintage look.
De sterretjes komen van de Xenos en rechts zie je nog rub on van de Action... Het kroontje en het sterretje heb ik bewerkt met Stickles, maar zie je geloof ik niet zo goed.


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

zaterdag 14 juli 2012

Lekker kliederen

Heerlijk zitten kliederen aan de hand van dit filmpje...  Ik had natuurlijk niet al die spullen in huis die zij gebruikt heeft, maar met even zoeken en uitproberen kom je ook een heel eind.


Een oude Bingokaart heb ik als basis gebruikt en daar restjes papier op geplakt. Deze basis bewerkt met gesso en een bankpasje. Daarna lekker verschillende dingen erop gesmeerd met mijn vingers. Met een oud potje Aleene's true snow heb ik reliƫf aangebracht, dit kan natuurlijk ook met modeling paste, hiervoor gebruikte ik mijn paletmesje. Na het stempelen in de achtergrond vond ik de kleuren niet meer mooi en teveel contrast, dat heb ik weer weggewerkt door met de witte Distress stain erover te gaan. Het mislukte deel heb ik weggewerkt onder de toef bloemen en de vogeltjes :)


Bij de Hema had ik een zilver body glitter gevonden, die je met een kwast kan opbrengen, dit kun je ook prima gebruikten voor het scrappen, hier zo aangebracht, maar ik heb ook al een mengsel van water en het zilverpoeder gemaakt in mijn minimister. Het doorschijnende ovaal ornament vond ik op de rommelmarkt in een setje om sieraden te maken, het is plastic, maar geeft wel een mooi effect, hier met een dessinpapiertje ertussen gebruikt.


Hieronder een greep uit de spulletjes die ik gebruikte, niet compleet hoor. De Bingokaart komt van de rommelmarkt, de vogelstempel kreeg ik van mijn zus, komt volgens mij van de Wibra...


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 11 juli 2012

Happy B-day

'k Had de laatste keer bij Creabest ook een paar rolletjes washi tape meegenomen, zo leuk! Hier heb ik het gebruikt voor de rand en de letter. Voor de letter heb ik eerst wat stukjes tape op het papier geplakt en daarna de letter uitgestanst. 


De stempel 'Alphabet collage' van Inkido is met Versamark gestempeld en bewerkt met PanPastels. Zo is ook de achtergrond bewerkt met Script en de cijferstempels van Tim Holtz. In de bovenrand maakte ik gaatjes waar het draad doorheen  geregen wordt en de onderrand is afgescheurd. Hieronder komt het washi tape tevoorschijn. De tekststempel Happy Birthday heb ik doormidden geknipt.


Gebruikte materialen van Creabest:
-Tekststempel Script Kaisercraft,
-Reflections  Tim Holtz,
-Distressed doily stans Tim Holtz,
-PanPastels Permanent Red, Diarylide Yellow, Raw Umber, Bright Yellow Green,
-Hemp Cord  Dark Brown.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

vrijdag 6 juli 2012

Feest bij Don & Daisy

Het is feest bij Don & Daisy, het blog is vernieuwd en de eerste challenge staat er op! Je kunt gratis een digi ophalen en meedoen aan de wedstrijd. Is ze niet leuk, Daisy met haar nieuwe jurk?


'k Heb Daisy ingekleurd met Derwent kleurpotloden en de achtergrond bewerkt met Distress Ink. In de pocket zit een kledinglabel, van binnen beplakt met dessinpapier.


Gebruikte materialen van Marianne Design:
- Paperblok Birds and Flowers PK9085,
- Paper roses JU0847.

Voor meer inspiratie moet je gauw naar het Don & Daisy blog!

dinsdag 3 juli 2012

New home

'k Heb een verhuiskaartje gemaakt voor Bauke en Berthine van Creabest. 'k Gebruikte een hoek uit het mooie papier van My Mind's Eye, Follow Your Heart, Be Amazing. Daarop heb ik de mask gebruikt met Distress Ink en een tekststempel ook met Distress Ink gestempeld. De mini Alpha stickertjes zijn bijgekleurd. Het sleutelgat is gestanst en bewerkt met embosspoeder. Het rozenchipboardstickertje vond ik leuk hierbij.


Het hart heb ik geknipt uit een vel papier van Pink Paislee, Spring Jubilee Soiree en onder een plastic hart geplakt. De sleutel van Maya Road is bewerkt met zilver embospoeder en met zwart touw aan de knoop (Webster's Pages, een oudere) gehangen.


Bauke en Berthine, veel plezier in jullie nieuwe huis!

Gebruikte materialen van Creabest:
-Prima Marketing Chipboards,
-Pink Paislee, Spring Jubilee Soiree,
-Prima Mask,
-Embospoeder Distress Ranger, Clear en zilver,
*frayed burlap,
*brushed corduroy,
*weathered wood,
*tumbled glass,
-Hemp Card Touw zwart.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

maandag 2 juli 2012

En Francais schaapjes

'k Heb weer twee schaapjeskaarten gemaakt, nu gecombineerd met het papier En Francais van Prima Marketing.
Het schaapje heb ik gestempeld met Versamark en bewerkt met PanPastels om zo de kleur van het papier te krijgen. Ook de binnenkant heb ik bijgekleurd met PanPastels, een beetje poederroze lijkt het wel.
De vorm aan de onderkant is gemaakt met de vormkaartjes van de Action, welke ik als mal heb gebruikt.

Geen voor de hand liggend papier voor een babykaart, maar toch heb ik er een babykaart van gemaakt. In de achtergrond nog wat sterretjes aangebracht met PanPastels en een punchinella.


'k Heb me voorgenomen om steeds twee schaapjeskaarten tegelijk te maken, 'k heb nu vier klaar!
Meer schaapjeskaarten en een beschrijving om de schaapjesstempel zelf te maken vind je hier!
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!