Boukjes Workshops!

zaterdag 29 september 2012

Kerstkaartje

Het label, kleine labeltje en klimopblad kreeg ik bij een swap pakketje, er lag nog wat op tafel en al doende kwam dit kaartje eruit... 

De postzegel maakte ik al eerder met muziek en sterstempeltje, versamark en Pan Pastels, net als de achtergrond. Het vintage plaatje komt van de Action, vond ik in mijn verzameling...


De stempelset is de Christmas Cottage van Teresa Collins, verkrijgbaar bij Creabest.
 
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

donderdag 27 september 2012

Marianne Design #64

Maak een herfstkaartje met materialen van Marianne Design is de opdracht voor #64.
Bij herfst denk ik meestal aan de warme oranje kleuren, dus daarmee ben ik aan de slag gegaan.
Meer herfstkaarten vind je hier.
 

Op het papier heb ik een kantstempel gestempeld met versamark en het bewerkt met Pan Pastel.
De bloem is een combinatie van de ribbonflowerbloem en het takje, gestanst uit geel papier en ook bewerkt met Pan Pastel. Het takje is een rubberstempel van de Wibra, hier ook met versamark en Pan Pastel bewerkt en uitgeknipt.


Gebruikte materialen van Marianne Design:
-Papier Romantic Nursery PB7038,
-Blaadjes  LR0162,
-Bloem LR0110,
-Bloem binnenin LR0192,
-Tekst Eline's words EC0138.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

woensdag 26 september 2012

Gefeliciteerd!

Berthine van Creabest is jarig vandaag, van harte gefeliciteerd! 


Dit kaartje maakte ik voor haar met een hoekje uit het luxe papier van Kaisercraft. Het Peek-a-Boo frame zorgt voor een blikvanger, daarop zijn de bloemen en blaadjes gegroepeerd. De canvas resist bloem heb ik weer ingeknipt en opgerold, net als ik eerder had gedaan, kijk maar hier.
De roos binnenin heb ik gestanst van...eehh...autopoetsdoeken van de Action! en ook de plakparel komt daarvandaan. De randen en blaadjes heb ik ingesmeerd met goudverf. De vogeltjes komen van een stempel van de Wibra.

Gebruikte materialen Creabest:
-Blaadjes,
-Blaadjes Tim Holtz herfststans, Autumn gatherings

Een fijne dag gewenst!

vrijdag 21 september 2012

Sweet Nothings

De stempel van de vlinder is al zo mooi, die heeft niet zoveel nodig. Ik stempelde de vlinder op kraft, bewerkte die met Distress Ink Vintage Photo en drukte er mijn spetterstempel met water op af, zodat daar de inkt reageert. Het bruin paste mooi bij het papier van Kaisercraft Sweet Nothings 'Silver lining' en geeft het een beetje chique en herfst uitstraling...


Ik stempelde de vlinder nog een keer op hetzelfde vel als de achtergrond en knipte de vlinder uit. Alleen het lijftje heb ik vastgeplakt, zodat de vleugels mooi omhoog komen. Onder de afdruk heb ik een strook geponst uit color core cardstock en dit bewerkt met Pan Pastel tot ik de goede oranje kleur had (het strookje was okergeel :) De mat van de vlinder heb ik uit canvas geknipt en een beetje gerafeld. Een bloemetje, een roosje, wat blaadjes en draad en tule maken het af.


Gebruikte materialen Creabest:
- Papier Kaisercraft Sweet Nothings 'Silver lining',
-Hampton Art Splatter stempel,
-Distress Ink Vintage Photo, Forest Moss,


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

dinsdag 18 september 2012

Pan Pastels in de Art Specially

Joehoe, er staan drie kaartjes van mij met de Pan Pastels in de Art Specially!
En wat is het een mooi nummer met veel tips, inktlessen, technieken, erg leuk om te lezen en daarna zelf weer aan de slag te gaan!


Dit goede nieuws wilde ik graag even vertellen natuurlijk!
Tot de volgende keer!

zaterdag 15 september 2012

Special for You!

Ik wilde nog graag een kaartje maken met de chipboard stickers van Prima Marketing en de journaling notecards van Almanac. Van het scrapvel Fairy Belle 'La Spa' heb ik een strook van 13 cm. afgesneden en dubbelgevouwen en dit als basis genomen. In de achtergrond heb ik met Versamark de Flourish stempel afgedrukt en bewerkt met Pan Pastel om de oudroze kleur van de bloem erbij te krijgen. Op de notecard stempelde ik ook de Flourish, maar daar heb ik de kleur wat lichter roze gelaten. Onderaan de kaart en binnenin is nog een randje gestempeld met de Borderset.


Het label kan eruit, daarop de tekst For You en een hartje met glitterlijm. (op de foto klikken is groter)


De mooie bloemen zijn van Prima Flowers Lucerne Fairy Belle, de bladeren zijn van resist canvas en bewerkt met Pan Pastels.


Het vogeltje van Eline lag nog op mijn bureau en paste er qua kleur precies bij...


Alle randjes van het papier heb ik bewerkt met de Te Gekke Krijtjes goud en koperkleur, je ziet het niet goed op de foto, maar het geeft een mooie zachte glans!


Gebruikte materialen van Creabest:
-Almanac journaling Notecards,
-Prima Marketing Fairy Belle 'La Spa', Marcelle heeft dezelfde tint,
-Prima Flowers Lucerne Fairy Belle,
-Prima Marketing Chipboards,
-Achtergrondstempel Kaisercraft Flourish,
-Eline's babies
*Red Iron Oxide Tint,
*Raw Umber Shade,
*Permanent Red (een vleugje)
*Bright Yellow Green,
*Diarylide Yellow,
*Turquoise.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

vrijdag 14 september 2012

Pan Pastel met Te Gekke Krijtjes

 Op de beurs in Zwolle vond ik de Te Gekke Krijtjes, waarvan ik de metallic doos mee naar huis heb genomen. De krijtjes zijn gemaakt van bijenwas. Je kunt er reliëf mee aanbrengen door er bv. een blad onder te leggen en er met je krijtje overheen te wrijven. Door met een droge doek te poetsen, maak je het glanzend. Dit geeft een leuk effect in combinatie met Pan Pastel!


Voor deze kaart ben ik begonnen met een Bingo embosfolder. Na het embossen ging ik met het gouden metallic krijtje over het reliëf en langs de randen. Dit wrijf je goed in met een droge doek, zodat het gaat glimmen. Daarna bracht ik met een sponsje de kleuren Pan Pastel aan. Bovenaan de Bingokaart stanste ik mijn notebook stans van Die namic.


Bij het rondje legde ik onder het papier een stukje tule, je krijgt nu het tule effect op je papier. Zie je het glanseffect? (is lastig op de foto te krijgen...)


Het vogeltje stempelde ik op een correspondentiekaart met Archival inkt coffee en met een soft tool heb ik de kleuren aangebracht. De afbeelding heb ik uitgeknipt en op een label van Marianne Design geplakt (ook bewerkt met goud krijtje en Pan Pastel)


De bloemen zijn gestanst, de hulstblaadjes gestempeld met versamark en bewerkt met Pan Pastel.


De 'kerstbal' is met touw opgehangen aan de bovenkant. Boven en onder heb ik nog een strook ribkarton toegevoegd.


Je kunt hier natuurlijk ook prima een gewone kaart mee maken, door op het label bv. een cijfer te plaatsen met de leeftijd van de jarige...
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

donderdag 13 september 2012

Blauw en bruin

Alweer een nieuwe challenge bij Marianne Design, voor #63 mag je een kaart maken in de kleuren blauw en bruin met daarop een stempel en materialen van Marianne Design.
Ik  heb twee kaartjes gemaakt, eerst de onderste voor de challenge en toen deze bovenste met Pan Pastels. Op beide kaarten het berenstempeltje van Stampfairy's gebruikt, ingekleurd met Distress Ink.


De achtergrond is gestempeld met Versamark en bewerkt met Pan Pastels. Ook het bloemetje is bewerkt met Pan Pastel, zelfs het splitpennetje in het midden. Voor het glinstereffect heb ik Stickles aangebracht.


Hieronder een foto van de materialen die ik gebruikt heb.


Op de voorbeeldkaart heb ik meer materialen van Marianne Design gebruikt. Het papier van Eline's huis heb ik met het kleine stempeltje iets extra's bruin gegeven, hetzelfde takje zit ook in het papier! Ook in de strik boven heb ik dat stempeltje gebruikt.


Het effect van de Stickles zie je zo niet zo goed, in het echt geeft dit de kaart mooi licht en zorgt voor diepte in de kaart.


Gebruikte materialen van Marianne Design:
-Stempel beertje Stampfairy SF1110,
-Tekst creatable LR0221,
-Papier PB7028,
-stempeltje EC0120.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

dinsdag 11 september 2012

Merci giftbox

Heerlijk weer eens met een Magnolia aan de gang, vind ik nog steeds erg leuk om te doen! 
'k Heb een mercidoos bekleed met een wikkel eromheen, leuk om cadeau te geven, maar ook leuk om te maken!


Met een labeltje van Ludiec van echte chocolade... Het papier komt van Creabest En Francais van Prima Marketing en van Pretty in Pink van Glitz Design en een oud stukje muziekpapier.


Als bling het belletje en de glitter op de bloemen en de vlinders...
I used glitterglue on the flowers and the butterflies and a little tinklebell ...



Met deze kaart wil ik graag meedoen aan de volgende challenges:
-Just Magnolia: Anything Goes with the option of butterflies and bling,
-Duymelot: Alles mag,
-Simply Magnolia: Anything Goes.

Thanks for your visit, see you next time!
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

zaterdag 8 september 2012

Kerst

Ik vond een leuke sketch bij het Derwent en Prismas blog en heb daarmee een kerstkaart gemaakt! 'k Heb er een Diamond fold kaartje van gemaakt, waarvan ik de zijkanten verlengd heb om tot een rechthoekige kaart te komen. Het vierkant in het midden schuift nu omhoog.


Heerlijk ingekleurd met mijn Derwent kleurpotloden, blijft nog steeds leuk! De blaadjes zijn geponst en gestanst. Op de blaadjes heb ik glitterlijm gedaan, 'k had een grote fles gekocht in Zwolle en het leuke is dat het de kleur aanneemt van de kleur die eronder zit. Geeft wel een leuk effect. (op de foto klikken is groter)

 

Hieronder de sketch, een prima sketch om een kaart mee te maken. Je kunt nog meedoen tot 11 september.

Een fijn weekend, leuk dat je kwam kijken en tot de volgende keer!

vrijdag 7 september 2012

Thinking of You

Echte herfstkleuren kun je wel zeggen, 'k was aan het proberen om met Pan Pastels op fotopapier te werken, maar dat wil dus niet. :) Wel de versamark afdruk, maar niet in de achtergrond. Het papier is daarvoor te glad. Dus toen heerlijk gekliederd met Distress Ink. De tekstachtergrond is wel gemaakt met Pan Pastel en de reflection stempel van Tim Holtz.


Met zelfgemaakte Glimmermist de zilverspetters gemaakt, deels gespetterd en deels met mijn spetterstempel gedaan. Met versamark over een mask gestempeld en dit bewerkt met Pan Pastel (dat wil dan weer wel) De roosjes zijn van vilt gemaakt en de blaadjes zijn uit canvas gestanst en bewerkt met Pan Pastel.


De vogel had ik extra gestempeld en als mask gebruikt bij het aanbrengen van de achtergrond, maar ik vond de donkere vogel mooier, 'k heb 'm iets verschoven opgeplakt voor het effect van het witte randje.


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

maandag 3 september 2012

Pan Pastel, nog een blokjeskaart

'k Heb nog een blokjeskaart gemaakt met Pan Pastel, maar nu voor het blog van Creabest. Mijn andere kaartje vind je hier.
Alle vakjes zijn bestempeld met versamark en daarna bewerkt met Pan Pastel en daarna gefixeerd met zelfgemaakte glimmermist, zodat er een glanslaagje overheen zit.


De resist canvas bloem is als een spiraal ingeknipt, gekleurd met Pan Pastel en daarna in elkaar gerold en vastgeplakt met Tacky glue. Ook de bloem is ingespoten met glimmermist en afgewerkt met een plakparel in het midden. Onder de bloem zijn zilvergrijze bladeren gestopt.


Hieronder zie je hoe ik de bloem heb ingeknipt, ik ben een beetje met de vorm van de blaadjes meegegaan, langzaam naar het midden...


Gebruikte materialen van Creabest:
-Kaisercraft achtergrondstempel Script,
-Klokstempel gears als in de Letting off steam van Andy Skinner,
-Personal Impressions Love That Binds stempel, 
-Hampton Art Diffusion (spetters)
-Swirl stempel,
-Maple leaf zilver,
*Turquoise,
*Phthalo Blue,
*Bright Yellow Green,
*Diarylide Yellow,
*Yellow Ochre,
*Raw Umber Shade.


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

zaterdag 1 september 2012

Don & Daisy challenge #2

Een nieuwe challenge bij Don & Daisy, deze keer mag je een kaart maken aan de hand van onderstaande sketch. Met daarbij natuurlijk een Don & Daisy stempel. 

Hier mijn voorbeeld.
'k Heb Daisy haar jasje en laarzen op color core cardstock gestempeld en uitgeknipt en een beetje geschuurd.Een strookje tule onder het jasje vormt haar jurkje. Het krokusje van de stempel heb ik weggemaskerd en Daisy een bloemetje gegeven.


De blaadjes zijn met versamark gestempeld en bewerkt met Pan Pastel.

Hieronder vind je de sketch:


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!