Boukjes Workshops!

vrijdag 14 september 2012

Pan Pastel met Te Gekke Krijtjes

 Op de beurs in Zwolle vond ik de Te Gekke Krijtjes, waarvan ik de metallic doos mee naar huis heb genomen. De krijtjes zijn gemaakt van bijenwas. Je kunt er reliëf mee aanbrengen door er bv. een blad onder te leggen en er met je krijtje overheen te wrijven. Door met een droge doek te poetsen, maak je het glanzend. Dit geeft een leuk effect in combinatie met Pan Pastel!


Voor deze kaart ben ik begonnen met een Bingo embosfolder. Na het embossen ging ik met het gouden metallic krijtje over het reliëf en langs de randen. Dit wrijf je goed in met een droge doek, zodat het gaat glimmen. Daarna bracht ik met een sponsje de kleuren Pan Pastel aan. Bovenaan de Bingokaart stanste ik mijn notebook stans van Die namic.


Bij het rondje legde ik onder het papier een stukje tule, je krijgt nu het tule effect op je papier. Zie je het glanseffect? (is lastig op de foto te krijgen...)


Het vogeltje stempelde ik op een correspondentiekaart met Archival inkt coffee en met een soft tool heb ik de kleuren aangebracht. De afbeelding heb ik uitgeknipt en op een label van Marianne Design geplakt (ook bewerkt met goud krijtje en Pan Pastel)


De bloemen zijn gestanst, de hulstblaadjes gestempeld met versamark en bewerkt met Pan Pastel.


De 'kerstbal' is met touw opgehangen aan de bovenkant. Boven en onder heb ik nog een strook ribkarton toegevoegd.


Je kunt hier natuurlijk ook prima een gewone kaart mee maken, door op het label bv. een cijfer te plaatsen met de leeftijd van de jarige...
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

jacqueline zei

Wow zeg wat leuk weer, heel mooi dat effect van de krijtjes.

Groetjes Jacqueline

ida zei

erg leuke kaart!!

groetjes Ida

mums zei

Mooi Boukje! Je bent weer lekker bezig zeg!
Ik mail je gauw, heb het nu erg druk...
fijn weekend!

Jetty zei

Ik kan het effect van de krijtjes jammer genoeg niet goed zien maar hij verder wel prachtig

Brendaxx zei

Het is weer super Boukje!!