Boukjes Workshops!

maandag 11 oktober 2010

Fijne dag en nog een schaapje

Lekker zitten spelen met een techniek die ik vond in een nummer van 'Art Specially for you' nl. tapelifting, dit is volgens mij hetzelfde als de transfertechniek.

Werkbeschrijving tape-lifting (of transfer techniek):
Je plakt een stuk tape, hier doen ze het met invisable tape, over een stuk tekst uit een krant of tijdschrift. Je lift dit gelijk omhoog, je hoeft niet eens hard te drukken, dan blijft er juist meer papier zitten, wat je er later weer af moet halen. Het gaat om het dunne laagje inkt van de letters. Mocht er wel papier aan blijven plakken, dan kun je de achterkant van de tape met je minimister wat nat spuiten en rol je met je vingers over de tape, zodat de papierlaag loslaat en je de tekst overhoudt. Het plakt nog een beetje, dus je plakt het gelijk op je achtergrond. Omdat deze tape niet zo glad is, kun je het nog bewerken. 'k Heb gemerkt dat Distress Ink niet heel goed wil, maar in het boekje stond Colorbox, dus gewone inktkussentjes doen het prima.
En ik heb nog een schaapjeskaart gemaakt, deze keer een babykaartje.
Mijn zus was zaterdag hier en zie je dat smalle embos bloemenrandje? Die heb ik van haar geleeend, hij is wel heel leuk! (weer iets voor mijn verlanglijstje :)Leuk dat er steeds zoveel mensen komen kijken, tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

Inge zei

Wat een leuke techniek, weer iets om eens uit te proberen! Dat lijstje groeit alleen maar, net als jouw verlanglijstje ;) Je schaapje blijft héél leuk!! En ja, ik had het ook heel leuk gevonden om jou eens te zien, maar wie weet...treffen we elkaar nog eens op een beurs ofzo? Fijne avond!

hennie zei

Allebei erg leuk hoor!
Groetjes hennie.

Bizzy @ home zei

Mooi kaartje, leuk die techniek. We hadden gisteren een druk daggie, moesten nog naar een verjaardag. Had graag even met je gekletst. Nou ja, we moeten maar eens wat afspreken denk ik.
Lijkt me gezellig.
Groetjes, Renny

Dora zei

Wat een leuke techniek, dank je wel!
En het zijn weer plaatjes!

Klaske zei

wow Boukje, gaaf!

dankjewel voor de uitleg van de techniek. Ik ga het eens proberen!