Boukjes Workshops!

donderdag 16 december 2010

Mijn eerste kaartjes voor Creabest

Mijn AquaMarkers zijn binnen en van Creabest kreeg ik een mooi pakket om kaartjes mee te maken, leuk! Dan kriebelen mijn vingers en wil ik aan de slag! 'k Moest even oefenen en verprutste eerst een paar stempelafdrukjes.
Deze kaartjes maakte ik voor Creabest.

Gelukkig 2011!


De stempel heb ik gestanst met een nestabilitie en terwijl de stans er nog op zat, bewerkt met Distress Ink Pine Needles en Weathered Wood. Op de basiskaart heb ik eerst handgeschept papier van Ikea geplakt met gescheurde rand voor een mooi winters effect. Achter de afbeelding zitten swirls gestempeld. Papier, bloemetjes, lint, brads en mini alfabetstickers komen bij Creabest uit de winkel.


Merry X-Mas'k Heb geprobeerd om de kleuren bij het papier te laten passen en, ook al is het geen kerstpapier, toch een kerstkaartje ermee te maken.
Ook het taartkleedje heb ik gekleurd met de AquaMarkers, als je het rechtstreeks gebruikt, krijg je felle kleuren!

Het is handig om alle kleuren even op papier te zetten met de dikke en de dunne punt, dit wil nog wel eens iets andere kleur geven. Als je de namen erbij zet, weet je welke kleur je moet pakken.
Belangrijk is ook goed papier, kwam ik achter. Op correspondentiekaartje of een verfblok van de Action wil het in ieder geval niet goed. Dus goed aquarelpapier, bijvoorbeeld van Canson, werkt prettig.
Je kunt dezelfde techniek gebruiken als bij de Distress Ink, dus op je (kraft)sheet de kleur aanbrengen en dan met een waterbrush/penseeltje opnemen en schilderen.
Je kunt ook rechtstreeks op papier werken, dan niet alles dichtkleuren, maar meer zoals bij Derwent kleurpotloden en dan uitwerken met je waterbrush. De kleuren worden dan wat feller.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer! Ik heb vakantie en kan heerlijk aan de knutsel!

8 opmerkingen:

Judith zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Judith zei

Hallo Boukje,
Het kleuren met Aquamarkers gaat je al goed af. Leuk, hoe je niet-kerstpapier omgetoverd hebt tot deze twee mooie kerstkaartjes.
Groetjes, Judith

Bea van Ette zei

Wat een mooie kaarten en zo mooi ingekleurd!

Groetjes, Bea

Dora zei

Wat zijn deze enorm mooi geworden!

Gea zei

Mooie kaarten!
Ik hoop de aquamarkers op mijn verjaardag te krijgen (januari). Handig om alvast tips etc te krijgen!

Jetty zei

mooiiiiiii

Wendy zei

Wat een mooie kaarten
En het kleuren gaat je zo te zien goed af met de markers

Groetjes Wendy

Bianca Kalksma zei

Wat een mooie kaart is de bovenste! Je hebt ook weer prachtige dingen gemaakt de laatste tijd!