Boukjes Workshops!

zaterdag 4 december 2010

Oh kom er eens kijken...

Gisteravond hadden we op het Scrapbookforum onze schoen gezet en vanmorgen zat het forummagazine erin! Nummer 16 is klaar! Een nummer helemaal met Eline's Huis spullen: Kerst met Eline!

Mijn bijdragen:
Merry Christmas


De achtergrond is bestempeld met de roosjes, een randstempel en een beetje bewerkt met Distress Ink Worn Lipstick.
Het witte papier, een geponste rand, achter de foto is eerst bestempeld met de tekst uit de Eline serie en daarna gerimpeld achter de foto geplakt.
Bij de foto een groepje gemaakt van blaadjes, een gestanste kerstbloem en hulstblaadjes van Eline (stempel)


Van Eline het volgende gebruikt:
-papier,
-stempels in de achtergrond en strookje,
-lint en strookje stof,

-stempel hulstblaadje
Kerstboompjes


Ook met de prachtige stof van Eline mochten we iets maken voor Kerst. Textielversteviger maakt je stof hard. Zo kun je stof modelleren in mooie bloempotjes!

Voor het bloempotje:
Naai een rechthoekige lap dubbel op elkaar, zodat je een zakje krijgt, die ruim om je potje past (hier een waxinelichtje) Maak dit door en door nat met textielversteviger van Kars. Laat het een uur rusten door het even op een kledinghanger te hangen…Zet dan de potjes in het zakje en modelleer het zakje eromheen, de bovenkant vouw je naar binnen en duw de rand naar buiten. Knoop een touw om de rand en zet je potje in model totdat je tevreden bent. Laat dit geheel goed drogen (duurt wel een dag?)

Voor het kerstboompje: Naai twee driehoeken van vilt op elkaar, laat onderaan een opening. Vul de boom met bv. schapenwol , steek een stokje onderin en naai dan dicht. Steek je boompje in het bloempotje. Maak het geheel af met wat tallandsia, een kerstbloem, een knoopje en een belletje. De kerstboom is versierd met kopspelden, die je schuin in het boompje steekt.


Tip: je kunt de potjes ook als lichtje gebruiken, door ipv. een boompje er een waxinelichtje in te zetten. Het kaarslicht schijnt dan mooi door de stof heen!
KerstboomkaartDe inspiratie voor dit kaartje kwam van internet. Ik heb‘m zo gemaakt, dat het een kaartje werd, die in een envelop past.
Teken van karton een driehoek met een onderkant van 14 cm. en een middenlijn van 15cm.hoog. Hieronder teken je nog een stam.
Maak elke volgende bladzijde een stukje korter en pons onderaan een rand.


Bekleed de bladzijden met het mooie Eline papier en lintjes.


De hulstblaadjes komen van de 3D christmas stempels en ook hier zijn tekststempels van Eline gebruikt.

Ik ben blij dat ik het magazine weer in elkaar mocht zetten!
Wil je het hele magazine bekijken, kijk dan hier en klik op het magazine! Lees onder andere het interview met Eline en kijk wat iedereen gemaakt heeft met de mooie spulletjes van Eline's Huis!

6 opmerkingen:

Jetty zei

Boukje wat gaaf allemaal.

Sandra1968 zei

Wauw, heel erg mooi!

Dora zei

Wat een mooie creaties echt gaaf!

Inge zei

..........wat hebben jullie een mooie dingen gemaakt!! Ik heb net alle bekeken en er is zoveel leuks te zien! Ik vind vooral ook jouw kerstboompjes gaaf :)

Kitty zei

Geweldig wat een leuke dingen heb je gemaakt!

Yvette zei

Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt! Ik vind je stoffen kerstboompjes helemaal geweldig!
Gr Yvette