Boukjes Workshops!

woensdag 12 oktober 2016

Nieuwe Craftsheets

Nu ik een poosje bezig ben met workshops geven en meerdere craftsheets nodig heb bij bv. de techniekenworkshops, leek het mij toch handiger en plezieriger werken met de grotere en dikkere craftsheets in plaats van mijn kleine ronde dunne matje waar je bijna doorheen kunt kijken... Helemaal nu we in januari aan de slag gaan met workshops Art Journaling is het toch handiger om op een groot vlak te kunnen werken.

Ik bestelde een aantal bij Craftsheet.nl en ging ermee aan de slag! Hieronder de Art Journal pagina, ik neem je stap voor stap mee in het proces:


Met het mooie herfstweer kan ik in de tuin nog zo genieten van de mooie kleuren die er zijn. Ik plukte zo'n mooi bloemetje in die dieprode kleur en nam die mee naar binnen. Samen met de kleurtjes inkt en verf mijn uitgangspunt voor deze pagina. Ik had de bladzijden al eerder bewerkt met gesso.


-Breng met een paletmes Modeling Paste aan door een masker en droog dit met een heatgun. Het Craftsheet kan prima tegen hitte, dus geen probleem.


-Breng kleuren inkt en verf en water aan op je craftsheet...


-en druk je boek in de inkt en maak een beetje een draaiende beweging. Droog met de heatgun en herhaal dit tot je tevreden bent, spuit eventueel nog wat inkt of water erbij.


-Met een stukje keukenrol veeg je zo je craftsheet weer schoon!


-Breng meer kleur aan met Gelato's en veeg dit uit met een natte vinger (of een kwastje).


-Ik wilde iets met die bloemen en tekende een aantal bloemen met de bloem als voorbeeld.


-Gebruik je craftsheet als palet voor de gesso en geef de bloemen een witte ondergrond.


-Hier missen even wat foto's, ik kon de mooie kleur van de bloem niet op papier krijgen, het was me niet naar de zin en ik maakte ze weer wit en tekende met een fineliner de lijnen. Je ziet nog wel wat kleur eronder. Ook het groen van de Gelato's en Faber Castell Pitt stift staat niet op de foto, oeps, was even te veel met met bloemenprobleem bezig geloof ik...
Op de foto hieronder heb ik nog wat druppen inkt met het pipetje uit de fles op papier gedaan, natgespoten en naar beneden laten lopen. (boek op de kop :))


-Met de PanPastelkleuren kon ik wel de goede kleur krijgen, yes! Geeft ook nog eens het fluweelzachte effect van de bloemblaadjes zelf mooi weer! Fixeer de bloemen na het aanbrengen van de PanPastel.


-Met het dopje van mijn waterpenseel en witte verf stempelde ik rondjes...


-met een nat sponsstokje maakte ik rondjes door de inkt weer van het papier af te halen, geeft een beetje 'dromerig' effect vind ik.


-Stempel de tekst en eventueel de datum en breng kleine accentjes aan met de zwarte marker.


-Ga met pastelpotlood langs de rand van je pagina's om er wat meer diepte in te krijgen.


Today is going to be a great day!


En mijn craftsheet? Zomaar schoon! Ik ben tevreden!


Leuk dat je kwam kijken!
Groetjes Boukje van der Weit.
Neem ook eens een kijkje op Boukjes Blog!
of op mijn website: Boukjes Workshops!

5 opmerkingen:

Lia zei

Wat leuk dat je het hele 'proces' laat zien! Kleurrijk en mooi resultaat!
Lia xx

Scraptastisch zei

Ik zit ook zo te emmeren op een veel te kleine craft sheet Boukje...verkeerde zuinigheid, hihi Wat heb je een prachtige uitleg van je gemaakte project..ik heb alles vol bewondering bekeken en gelezen! Heelduidelijk met alle mooie foto's erbij! Veel plezier hier mee en van je nieuwe grote craft sheet!
Lieve groetjes van Gerie

Els zei

Geweldig wat een pracht uitleg Boukje en wat een mooie pagina's zijn het geworden, ook al missen we wat foto's.
Hoe een bloem kan inspireren tot zoiets moois. Toppie!
Groetjes, Els

Rosina zei

Heel mooi deze creatie Boukje...zo heerlijk aan de gang geweest met inkt en verf...en natuurlijk het bloemetje al inspiratie voor dit kunstwerk
Bedankt voor de duidelijke uitleg ervan...

groetjes Rosina

Unknown zei

Wat leuk Boukje. Ik hed je een p.b. gestuurd op f.b. Toen had ik je blog nog niet gezien. Je maakt mooie dingen.