Boukjes Workshops!

dinsdag 23 oktober 2012

PanPastel kaartje

'k Heb voor het Pan Pastel blog een tutorial gemaakt van het kaartje 'Geluk & Zo'. Je begint met een vierkant, net iets kleiner dan je kaart. Met VersaMark stempel je drie rozen en bewerkt die zachtjes met PanPastel Magenta 430.5 en een vleugje Permanent Red 340.5. (zie foto hieronder)

Tip: Vaak heb je teveel PanPastel aan je spons, je hoeft met maar heel weinig te beginnen! Vaak zit er nog wel wat kleur aan je spons en probeer je het eerst zo!


 Daarna doe je hetzelfde met de rozenstempel van Eline en een knoopjesstempel van Ludiec (foto2)Spons het geheel een beetje bij tot je tevreden bent. Hier zie je nog iets van de witte tekst erdoor, omdat ik dessinpapier gebruikt heb (Pink Paislee, Spring Jubilee 'festival') (foto3)


Maak blaadjes door met een spons en PanPastel Bright Yellow Green 680.5 en een beetje Phthalo Blue 560.5 over je template te gaan. Fixeer even en knip dan de blaadjes uit met een wit randje en vouw in een punt de blaadjes dubbel. (foto 4)


Stans een ovaal, stempel hierop met een achtergrondstempel en VersaMark en bewerk met dezelfde kleuren PanPastel. (foto 5)


 Stempel de tekst 'Geluk&Zo' van Ludiec met roze Stazon op het ovaal en stans nog een bewerkte ovaal nestabilitie floral voor erachter. De randen van de achtergrond zijn opgeschuurd en voorzien van een gaatjesrand (geprikt en met een roze fineliner aangezet) Maak een compositie met de roosjes, de blaadjes en de geponste vlinders en plak het geheel op de kaart.


PS: ik heb nog een paar grotere blaadjes gebruikt met de Mini Blazonry op dezelfde manier als hierboven beschreven, ze zijn hier bij de roosjes onder de rand geschoven...

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi kaartje Boukje !! En erg leuk vind ik de beschrijving erbij. Ik ga komende zaterdag een make en take met Panpastels doen, ben erg benieuwd, heb nog nooit met Panpastels gewerkt.
Groetjes Berdien

Tinie zei

Ik had hem ook al gezien op het blog, super mooi!!!

Groetjes Tinie

Erica ♥ zei

Mooie kaart en leuk dat je het zo
laat zien hoe je het maakt.
Het papier is heel erg mooi.

Grtjs van Erica ☼

Yvonne zei

Heel mooi Boukje, wat een leuke techniek is dat.

Groetjes,
Yvonne.