Boukjes Workshops!

maandag 16 juni 2014

Neocolors II aquarelkrijtjes

Afgelopen zaterdag mocht ik bij Creabest een make and take geven met de Neocolors II, de aquarelkrijtjes van Caran d' Ache. Thuis lekker aan het proberen geweest om toch verschillende techniekjes binnen één kaartje te krijgen. 


Deze met het Scrapberry beertje? Zo leuk, maar de stempels waren al uitverkocht, ze komen weer gelukkig, want het is wel een heel leuke serie! Met de krijtjes kun je dus stempelafdrukjes inkleuren. Rechtstreeks op papier aanbrengen en dan uitwerken met een waterbrush of op je craftsheet kleuren en met een waterbrush inkleuren, het kan allebei. Het achtergrondje bewerkte ik later met een masker, spetters en een witte Molotow Marker.


Het middelste kaartje hebben we uiteindelijk gemaakt, omdat we dan ook konden werken met Viva Inka Gold, zo leuk om daar de blaadjes mee te kleuren en ook de bloemetjes maakten we roze of paars (had ik thuis nog niet, dus niet op deze) In de achtergrond brachten we kleur aan met de krijtjes, met water aan je vinger maak je eerst de kleuren nat en laat ze vervolgens mengen. Drogen met een heatgun en vervolgens maakten we de randjes nog een tintje donkerder voor meer diepte. We maakten spetters met de kwast en figuren in de achtergrond met behulp van een masker. (op deze heb ik zelfs met de krijtjes gestempeld door de stempel licht vochtig te maken)


Bij de onderste kleur je de achtergrondstempel in met de krijtjes en daarna werk je het uit met een waterbrush. Ook hier wat spetters en gewerkt met een masker.  Met witte Molotow Marker nog accenten aangebracht en lijntjes getekend.


Neocolorkrijtjes zijn verkrijgbaar in 126 losse kleuren, maar ook in handige sets verkrijgbaar. De kleuren mengen prima! Als basis kun je heel goed werken op Aquarelpapier.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

8 opmerkingen:

Wybrich zei

Wat een prachtige kaartjes Boukje!

Annemarie zei

Wat superleuk Boukje, leuke voorbeelden heb je gemaakt.
Groeten Annemarie

Els zei

Super wat een leuke kaartjes met deze krijtjes. Vooral die middelste vind ik zo gaaf.

Anoniem zei

Leuke kaartjes, die met het beertje is echt schattig!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Sabine zei

Wat zijn het weer prachtige kaartjes geworden, en allemaal heel verschillend. Liefs Sabine

Gea zei

mooi zeg! dat klinkt als een heel leuke workshop

Jeanette zei

Wat een mooie heldere kleuren, leuke kaarten en toch zo verschillend.

Groetjes Jeanette

Unknown zei

heel erg leuk geworden Boukje.!!

lieve groetjes mirjam