Boukjes Workshops!

donderdag 2 oktober 2014

Stempelen op stof!

 Allereerst een hartelijk welkom voor Marja, leuk dat je me komt volgen!

Stempelen en sjabloneren op stof kan met Versacraft, de vierkante inktkussentjes kun je rechtsstreeks gebruiken om te sjabloneren! Stempels die je wilt gebruiken, kun je zo inkten en afdrukken op je stof. Daarna fixeer je de inkt door deze te verhitten met een strijkijzer. (even bakpapier eroverheen leggen en strijken op een hete stand)


De basis maak je van een dubbele rechthoek stof (katoen van een oud laken of sloop wil prima!). Ik was begonnen met een wegwerpwashandje(vandaar dat die op de stap voor stap foto's staan) en heb die breedte aangehouden. Bij deze wijnfleszak heb ik de stof alleen langer gelaten, de verdere werkwijze is hetzelfde:
-Draai je stof binnenste buiten, je ziet nu de naden.
-Neem beide punten van de bodem, zie foto.


-Leg die punten over elkaar heen en naai met een paar steekjes vast, zie foto.


-Dan ziet het er zo uit, zie foto.


-Draai nu je stof weer naar de goede kant en duw de bodem in model.


Aan de bovenkant heb ik een kantje vastgenaaid op de naaimachine en het shabby lint erdoor geregen. De belletjes, de blaadjes en het uit elkaar getrokken zilverdraad maken het af.


-Voor het sjabloneren is het handig om je masker even vast te zetten met een paar stukjes washi tape, dan verschuift je masker niet tijdens het inkten en plak je de ruimte af waar je inkt niet mag komen.


De cijfers heb ik hier gecombineerd met een tekststempel van Roald Dahl. Door 'Just 4 you!' in een afstekende kleur te inkten, maak je duidelijk dat het zo een cadeautje wordt 'Just 4 you!'
In de zak zou je natuurlijk ook een doos Pringles kunnen stoppen...


Cadeauzakje
Ik was begonnen met stempelen op een wegwerpwashandje, hier krijg je iets minder scherpe afdrukjes, omdat de stof op sommige plaatsen niet goed lijkt te hechten, maar ook hier kun je leuke dingen mee maken! Deze is bedoeld als cadeauzakje, maar je kunt er ook prima een traktatiezakje van maken voor mee naar huis! Hier combineerde ik de Rosette-stempel met het cijfersjabloon.
Maak een toef van kant, een bestempeld strookje stof, blaadjes en de bloem en zet vast aan het lint, zodat je alleen het lint hoeft te strikken.


Gebruikte materialen Creabest:
*Real Black,
*Sand,
*Baby Blue,
-Create Christmas Jingle Bells Mixed Colours & Size,
-Inka Gold Aquamarine, Jade.


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

6 opmerkingen:

Tynke zei

Wat een leuke wijnzak is het zo geworden, heel mooi!

Creatieve handgemaakte kaarten zei

Super leuk gedaan. Wat een leuk idee! Erg mooi.

Groetjes Ida

Annemarie zei

Superleuk gemaakt.
Mooie cijfers.
Groeten Annemarie

Anoniem zei

Ziet er leuk uit!!!
Creatieve groetjes, Gaby

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat zit ik hier weer te genieten Boukje. Wat een leuk idee en dank je wel voor de duidelijke uitleg. Het ziet er echt heel mooi uit en de mogelijkheden zijn oneindig natuurlijk.
Lieve groetjes Miranda

Willy zei

Wat een super leuke "zak" Boukje, echt een heel leuk idee en heel erg mooi uitgevoerd!!