Boukjes Workshops!

woensdag 3 januari 2018

Seek Magic every day

Gisteren liet ik je al één van de foto's zien, vandaag de hele blogpost!  Ik heb een A4 Clipboard met penhouder voor jullie bewerkt en ik neem je stap voor stap mee in het proces.


-Neem je A4 mdf clipboard 461.941.706 en zet die eerst met een roller of sponsje in de witte gesso. (De Dutch Doobadoo white gesso is mooi dekkend!)
-Neem een paar kleuren verf waarmee je de achtergrond wilt maken. Ik vind het heerlijk om met mijn vingers te werken en bracht de verf met mijn vingers aan, maar een kwast of sponsje kan natuurlijk ook. Gebruik de witte verf om de kleuren te blenden en mooi in elkaar over te laten lopen.


-Breng met dezelfde kleuren en een sponsje verf aan door het stencil Plants 470.805.033 , zorg daarbij dat de bladeren een mooi contrast vormen tegen de achtergrond.


-Breng langs de rand kleine vierkantjes aan met het stencil Triptych 470.803.046 en Dutch Doobadoo white gesso en een sponsje. Ondertussen heb ik mijn beschermingstape eraf gehaald en de randjes bijgewerkt met een kwastje.


-Stempel met een dopje witte rondjes met de gesso en verf de rondjes met je vingers wit als basis voor de kleur die je wilt aanbrengen, zo blijven je kleuren mooi fris!


-Breng met de Gelatos een beetje kleur op de rondjes en veeg dit met je vingers uit.
-Maak stipjes en spetters met de Molotow Markers, vermeng wat gesso met water en spetter dit met een penseel in de achtergrond.
-Haal eventueel het beschermkapje van de clip.


-Neem met een babydoekje kleur van de Gelatos en breng door een stukje stuctape nog wat kleur en structuur in de achtergrond.


-Ik besloot er een tekstbord van te maken, maar je kunt het clipboard natuurlijk nog steeds gebruiken om briefjes mee vast te klemmen.
-De tekst Magic 477.400.010 is een Self-adhesive stencil met een plaklaagje, zodat je deze op je ondergrond kunt vastplakken, erg handig omdat je tekst nu niet verschuift tijdens het sponsen. Het sponsen deed ik met de zwarte Dutch Doobadoo black gesso.
-Zet stipjes rond de buitenrand met een zwarte acryl marker.


-Bevestig tot slot nog een bloementoef bovenaan je clipboard als extra versiering en schuif een potloodje in de penhouder.


Wil je je clipboard gebruiken als notitiebord, dan is het handig om zonder reliëf te werken, zoals ik hier heb gedaan, maar ook met meer structuur en reliëf wordt je clipboard een echte blikvanger!

Leuk dat je hier kwam kijken, tot de volgende keer!


3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super mooi Boukje. Groetjes Betha

Linda zei

Super gaaf!
En helemaal in jouw kleurtjes!
Leuk die stap voor stap foto's
Lieve groet, Linda

Maria V zei

Prachtig gedaan en dank je wel voor de uitleg. Fijn weekend.